Hlavní obsah

Začnu mluvit víc, vyhrožuje Dryml po svém vyloučení ze SPOZ

Právo, Vladislav Prouza

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vyhazov ze Strany práv občanů - zemanovci vyvedl senátora Vladimíra Drymla přinejmenším z míry. Zemanovce z Královéhradeckého kraje, kteří 22. září prosadili Drymlovo vyloučení, podpořilo ve čtvrtek pražské ústředí SPOZ. Dryml tvrdí, že začne mluvit.

Foto: Petr Horník, Právo

Vladimír Dryml

Článek

Stranu společně s Drymlem opouští i několik taktéž vyloučených zemanovců z Náchodska. Organizace SPOZ v Trutnově končí celá.

„Nechali se senátorem strhnout k destrukci. Trutnov skončil hlavně kvůli nečinnosti,“ okomentoval bartolomějskou noc u zemanovců  královéhradecký krajský šéf Miroslav Matějka.

Začnu mluvit, a mnohem více
senátor Vladimír Dryml vyloučený z SPOZ<br/>

Drymla zpráva o vyhazovu překvapila. „Oficiálně ještě nic nevím. O mém vyloučení jsem se dozvěděl v pátek zhruba o půl deváté ráno od známého,“ tvrdil zaskočený Dryml. „Nechci to zatím nijak komentovat, proč,“ podotkl Dryml nehodlající složit zbraně.

Protiútok senátora, jehož má v senátorském klubu SPOZ-KSČM-Severočech nahradit Josef Regec, může nedlouho před předčasnými parlamentními volbami namydlit schody zemanovcům i prezidentu Miloši Zemanovi.

Dryml, jehož Zeman během předvolební kampaně navštívil ve vrchlabské nemocnici, patří mezi velmi dobře informované politiky. „Začnu mluvit, a mnohem více,“ vyhrožuje.

Drymlovi vadí Hůlka a podobní

Dryml spáchal politické harakiri 15. září na krajské konferenci SPOZ v Hradci Králové, kde nejprve údajně nevybíravě napadal některé delegáty a nakonec málem zfackoval krajského šéfa Matějku, jehož obviňuje z náboru černých duší.

Dryml kritizoval především podle něj autoritativně a nedemokraticky sestavenou krajskou kandidátku SPOZ do říjnových voleb, kde na čelných místech dominují namísto osvědčených zemanovců nestraníci z tzv. mediálně-společenského světa.

Foto: Milan Malíček, Právo

Daniel Hůlka

Drymlovi vadí hlavně lídr Daniel Hůlka, bývalý generální ředitel hasičů, neúspěšný kandidát na senátora za KDU-ČSL a současný náměstek ministra vnitra Miroslav Štěpán i někdejší poslanec za Sládkovy republikány, posléze sociální demokrat a nynější ředitel Sdružení provozovatelů centrálních loterijních systémů Petr Vrzáň.

Stačila omluva, tvrdí krajský šéf

„Řada  lidí, která před lety do SPOZ vstoupila, nyní slyší, že když dojde na volby, nejsou dost kvalitní,“ podotkl Dryml, jemuž nepomohla ani otevřená podpora lobbisty Miroslava Šloufa.

„Ostře nesouhlasíme s Drymlovými výroky na adresu prezidenta republiky. Nicméně Drymlovo vyloučení, jemuž mohla zabránit třeba obyčejná omluva, mne mrzí. Vzhledem k okolnostem se ale nedalo nic jiného dělat,“ poznamenal Matějka.

Reklama

Související články

Šlouf vystoupí z SPOZ, nebude je ani volit

Spoluzakladatel Strany práv občanů – zemanovců (SPOZ) Miroslav Šlouf se v rozhovoru pro Právo vrátil k sestavování pražské kandidátky, jejímž byl lídrem, než...

Výběr článků

Načítám