Hlavní obsah

Po punkové éře jde Schwarzenberg do voleb jako agent James Bond

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Návštěvníci webu TOP 09 se v úterý dostali pouze na hlavní stránku, kde narazili na obrázek předsedy strany Karla Schwarzenberga stylizovaného do podoby agenta Jamese Bonda. Strana odpoledne potvrdila, že se jedná o volební kampaň. V průběhu dne se k motivu nevyjadřovala a nechávala média spekulovat o možném hackerském útoku.

Foto: www.top09.cz

Článek

„Víme o tom, řešíme to a vyjádříme se v průběhu dne,“ shrnula postoj strany mluvčí Martina Týblová.

Sdílnější nebyl o několik hodin později ani volební manažer Jaroslav Poláček. Odmítl se vyjádřit k oběma verzím a uvedl, že v brzké době vydá strana prohlášení, v němž bude záležitost vysvětlena. „Ladíme, za chvíli bude vyjádření,” řekl pouze Poláček.

Jen o několik minut později byl ale obrázek doplněn o slogan: „Ve službách naší republiky 25. – 26. 10. 2013.” "V okamžiku nebezpečí pro vlast nastupuje agent, aby tuto vlast chránil. A v této situaci se ocitáme," komentoval Schwarzenberg vizuál kampaně, na němž se podílel výtvarník David Černý.

Obrázek s předsedou TOP 09 se na webu objevil v úterý dopoledne. Nebylo možné se přes něj dostat dál na stránku.

Schwarzenberga s vítězným „véčkem“ a nápisem 009 TOP, který spolu s pozadím odkazuje na sérii bondovek, odlišuje od agenta Jejího Veličenstva pouze absence zbraně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám