Hlavní obsah

Peake promluví na mítinku euroskeptické strany v Německu

Právo, tin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalá místopředsedkyně Nečasovy vlády Karolína Peake (LIDEM) přijela do Německa jako host euroskeptické strany Alternativa pro Německo (AfD). Na jejich hlavním předvolebním mítinku v Mnichově v pátek večer promluví jako jediný zástupce české politické scény.

Foto: Petr Horník, Právo

Karolína Peake

Článek

Peake tuto informaci potvrdila. „Už jsem v Mnichově. Dostala jsem pozvání na jejich předvolební mítink, a ráda jsem to pozvání přijala. Zajímá mě strana, která se teprve nedávno ustanovila, a jde do voleb s poměrně kontroverzními tématy. Odvaha v politice mě vždy bavila,“ řekla Právu Peake.

Na otázku, jestli jí nevadí protiunijní rétorika strany, Peake odpověděla, že média program Alternativy pro Německo zplošťují jen na euroskeptický akcent. „Není to jediný program. Strana je hodnotově konzervativní a v ekonomických otázkách silně liberální. To bych ráda prosazovala i v české politice,“ řekla Peake. Pozvání přijala podle svých slov i proto, že ji velmi zajímá politické dění v Německu.

Alternativa pro Německo vznikla teprve na jaře loňského roku a velmi silně prosazuje rozpuštění eurozóny a návrat k národním měnám. Podle průzkumů má velkou šanci dostat se v záříjových volbách do Spolkového sněmu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám