Hlavní obsah

Klausovo „ne” Bobošíkovou nezastavilo

• Aktualizováno
Novinky, jov, rsk

Předsedkyně strany Suverenita Jana Bobošíková navzdory prohlášení exprezidenta Václava Klause, že nezasáhne do předčasných voleb, nevzdává projekt integrace klausovsky smýšlejících sil.

Foto: Petr Horník, Právo

Předsedkyně strany Suverenita Jana Bobošíková.

Článek

„Samozřejmě budu pokračovat,“ řekla ve středu Bobošíková Novinkám. V uplynulých dnech hovořila o tom, že chce integrovat klausovsky smýšlející síly, a netajila se přesvědčením, že se Klaus do aktivní politiky vrátí.

Suverenita vedená Bobošíkovou si zhruba před deseti dny postupně zaregistrovala několik webových domén, které obsahují výraz „klausovci“. Na člena Republikové rady Suverenity Pavla Havránka jsou registrovány domény suprklausovci.cz, superklausovci.cz nebo klausovci.cz.

Odkazují tak částečně na nápad Bobošíkové, aby se politický subjekt zastřešující klausovce jmenoval SUPR klausovci (SUverenita a PRosperita). [celá zpráva]

První místopředsedkyně Suverenity Jana Volfová uvedla, že se její strana snažila, podobně jako činí ty ostatní, zaregistrovat varianty, které by mohly připadat v úvahu. I s cílem zabránit jejich zneužití protivníky. „Pro všechny případy, aby nedošlo k zneužití, jsme raději zaregistrovali různé obdoby,“ vysvětlila Volfová.

Hlavu vzhůru

Na tiskové konferenci ve středu vpodvečer Bobošíková doplnila, že ji Klausovo rozhodnutí nepřekvapilo. "Lidé, kteří se navenek zaštiťovali starostí o ČR, se ve skutečnosti vyděsili, že by se s Václavem Klausem do politiky vrátily ideje a názorové střety a politika by mohla začít sloužit občanům," řekla novinářům.

Dodala, že se toho hlavně zhrozili kmotři stojící za politiky. O koho konkrétně jde, ale říct nechtěla. "Neúplatnost, přímočarost a zásadovost Václava Klause by pomohla přepsat politickou mapu, a to političtí šíbři nemohli dovolit," dodala.

Související témata

Foto: Petr Horník, Právo

Václav Klaus na křtu své knihy My, Evropa a svět.

Foto: Petr Horník, Právo

Předsedkyně strany Suverenita Jana Bobošíková

Bobošíková přesto chce do předčasných voleb jít. Do klání by její strana měla jít spolecně například s Volbou pro Kladno, Šancí pro Hodonín, jednání probíhají i s Jihočechy 2012. Podle Bobošíkové je otázka, zda uskupení budou o hlasy voličů usilovat pod názvem Suverenita nebo Hlavu vzhůru.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám