Hlavní obsah

V Libereckém kraji povede ČSSD do voleb znovu Pavel Ploc

– Liberec/Karlovy Vary
Právo, ČTK, zaš

V Libereckém kraji povede ČSSD do voleb do Poslanecké sněmovny opět poslanec Pavel Ploc, bývalý skokan na lyžích. Lídrem kandidátky byl už v roce 2010. Sedmnáctičlennou kandidátku ve středu schválilo vedení krajské organizace v Liberci.

Článek

ČSSD je po komunistech v Libereckém kraji druhou stranou, kde je o kandidátce pro předčasné volby do Sněmovny rozhodnuto.

Kandidátku musí podle europoslance Roberta Duška schválit ještě vedení strany. "Respektovali jsme návrhy z okresů, dvojkou kandidátky je primátorka Liberce Martina Rosenbergová, trojkou Lukáš Pleticha z Jablonce," doplnil Dušek. Čtyřkou na kandidátce je Sylva Moravcová za Českolipsko, pětkou Renata Šímová ze semilské organizace. "Rádi bychom získali alespoň tři, ale nejlépe čtyři mandáty, volby v kraji chceme vyhrát," dodal Dušek.

Lídrem ČSSD v Karlovarském kraji Novotný

V Karlovarském kraji povede stranu v předčasných parlamentních volbách současný hejtman Josef Novotný. Ve středu o tom rozhodl krajský výkonný výbor strany.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Nový karlovarský krajský předseda ČSSD Miloslav Čermák (vlevo). Vedle jeho stranický kolega a hejtman kraje Josef Novotný.

Na lídrovi kandidátky byla velká shoda. Pan Novotný je v kraji velkou osobností. Nikdo jiný z krajské rady ale na kandidátce není. Dali jsme šanci dalším lidem,“ řekl Právu krajský šéf sociální demokracie Miloslav Čermák .

Na druhé místo kandidátky byla zvolena zastupitelka Karlových Varů i kraje Markéta Vernerová. Třetí pozici zaujme Vladimír Hartmann, místostarosta Chebu.

Související téma

Naopak v nominacích zcela chybí Jakub Pánik, kterého právě Čermák v čele regionální sociální demokracie vystřídal. Pánikovo jméno totiž figurovalo ve spisech Evropského úřadu pro boj proti podvodům, který mj. zkoumal pochybení u několika zakázek dotovaných z Regionálního operačního programu Severozápad.

Reklama

Výběr článků

Načítám