Hlavní obsah

Zemanův zdravotní stav řešilo poprvé konzilium v čele s ministrem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ve středu se poprvé sešlo nově ustavené lékařské konzilium, které bude dohlížet na zdravotní stav prezidenta Miloše Zemana. Řekl to fyzioterapeut Pavel Kolář, který je jedním z 12 členů konzilia. Jeho šéfem je ministr zdravotnictví Martin Holcát.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Prezident Miloš Zeman

Článek

O zdravotním stavu prezidenta podá konzilium informace na páteční tiskové konferenci. Spekuluje se o tom, že prezidenta trápí mimo jiné cukrovka. Jeho stav ale údajně není vážný.

Šéfem konzilia je ministr zdravotnictví Martin Holcát, který byl dosud náměstkem ředitele motolské fakultní nemocnice v Praze. Právě tato nemocnice bude základnou pro možné léčby prezidenta, uvedla mluvčí nemocnice Pavlína Danková.

Konzilia předchozích prezidentů Václava Havla i Václava Klause se většinou scházela, pokud měli prezidenti nějaký zdravotní problém. Setkání Zemanova týmu by měla být častější. Konzilia obou předchozích prezidentů vedl rovněž Holcát. Vedl také konzilium Miloše Zemana, když byl premiérem.

Podrobil se operaci zubů 

Tento týden absolvoval Zeman plánovanou operaci zubů, dopadla podle Hradu dobře. Nyní odpočívá. Pro dny mimo úřad si vybral Vysočinu, kde má chalupu. Bude tam do 6. srpna, o den později už bude úřadovat. Právě 7. srpna má Sněmovna jednat o důvěře pro úřednickou vládu Jiřího Rusnoka. [celá zpráva]

Podle prezidentova kancléře Vratislava Mynáře se sestavení konzilia dlouhodobě plánovalo. Sešlo by se i tak dříve či později. Předoperační vyšetření ale zasedání urychlilo.

Reklama

Související témata:

Související články

Zeman jmenoval nové velvyslance

Prezident Miloš Zeman ve čtvrtek podepsal 15 pověřovacích listin nových velvyslanců, kteří budou působit zejména v afrických zemích, ale také v Polsku, Dánsku,...

Výběr článků

Načítám