Hlavní obsah

Picek vypovídal v případu Nagyové a Vojenského zpravodajství

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ministr obrany Vlastimil Picek dorazil v pondělí k výslechu v kauze údajného zneužití Vojenského zpravodajství v kauze Jany Nagyové. Před novináři nechtěl pronášet hodnotící soudy, ty chce ponechat justici.

Na policii vypovídal ministr vnitra Vlastimil Picek v kauze údajného zneužití Vojenského zpravodajstvíVideo: Novinky

 
Článek

Picek vypovídal v kauze údajného zneužití vojenské rozvědky, kdy si u ní měla někdejší šéfka kabinetu Petra Nečase Jana Nagyová objednat sledování Nečasovy manželky. Ministr byl u výslechu zhruba dvě hodiny.

„Nechci hovořit o vlastním selhání, na toto nám musí odpovědět příslušný soud,“ odpověděl Picek na dotaz, zda v kauze cítí své osobní selhání.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ministr obrany Vlastimil Picek vypovídal na služebně ÚOOZ v Praze.

V kauze jsou vyšetřováni bývalý šéf Vojenského zpravodajství Ondrej Páleník, pracovník rozvědky Jan Pohůnek a velitel Vojenského zpravodajství Milan Kovanda.

Co se týče posledně jmenovaného, Picek nechtěl předjímat jeho další osud v čele Vojenského zpravodajství. „Míra zavinění pana Kovandy bude předmětem soudního procesu. A ten musí říct, zda pochybil, nebo nepochybil,“ nastínil Picek.

Milana Kovandu už Picek v polovině června společně s Janem Pohůnkem dočasně zprostil výkonu služby. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám