Hlavní obsah

Milióny za kampaň prý Fischer uhradí do měsíce

Dluhy za kampaň neúspěšného prezidentského kandidáta Jana Fischera by měly být uhrazeny do 26. července. Řekl to předseda jeho volebního výboru Jan Pirk, který se s Fischerem setkal v pondělí večer. Uvedl, že Fischer mu řekl, že dlužná částka by měla být uhrazena do svátku sv. Anny.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jan Fischer.

Článek

Fischer stále dluží za faktury přes pět miliónů korun, jaké sponzory sehnal, zatím není jasné.

„Mluvili jsme spolu. Řekl mi: ,Dejte nám čas, do sv. Anny bude vše zlikvidované,‘," uvedl Pirk. Fischer zůstává jediným z devítky kandidátů o hradní křeslo, který svým věřitelům zatím faktury nesplatil. Zákonná lhůta už uplynula, jeho soupeři už účty vyrovnali.

Fischerovy náklady na kampaň se odhadují na 25 miliónů korun, největším sponzorem jeho snahy stát se hlavou státu byl podnikatel Tomáš Chrenek. Několikamilionové dluhy zbylé po kampani už ale zaplatit odmítl, někdejší premiér Fischer tak musel shánět jiné sponzory.

Fischera zaměstnala po volbách energetická skupina CE Group. Od předsedy představenstva skupiny Ladislava Drába přitom Fischer dostal i 2,9 miliónu korun na úhradu dluhu za prezidentskou kampaň.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám