Hlavní obsah

Vím, že není Zemanovou favoritkou, ale věřím, že ji jmenuje, řekl Kuba

Právo, Vladimír Vácha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zastupující předseda ODS Martin Kuba je stále přesvědčen, že Miroslava Němcová má šanci, aby ji prezident Miloš Zeman pověřil sestavením vlády.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Miroslava Němcová a Martin Kuba (oba ODS) hovoří s novináři po schůzce s prezidentem na zámku v Lánech.

Článek

„Na základě informací, které mám z jednání pana prezidenta se zástupci stran, jsem nezaznamenal, že by některá z nich vyjádřila podporu úřednické vládě. Naopak na základě včerejšího jednání koalice jsme opět potvrdili, že koaliční strany jsou jednotné v podpoře nominace Miroslavy Němcové na post premiérky,“ řekl Právu Kuba.

Dodal, že jsou schopni vyřešit i pozici předsedy Sněmovny po případné nominaci Němcové. Podporu rovněž čeká s nadpoloviční většinou 100 poslanců nezbytných pro vyslovení důvěry nové vládě.

Miloš Zeman v nedělním pořadu Radiožurnálu Hovory z Lán dal najevo, že předsedkyni Sněmovny Miroslavu Němcovou nehodlá jmenovat premiérkou. Zeman se vyslovil pro vládu úředníků, která by vládla do řádných voleb v roce 2014. Údajně také vybírá, že čtyř možných kandidátů na post premiéra.

V Lánech se v průběhu několika posledních dní prezident setkal se zástupci všech parlamentních stran. Své oficiální rozhodnutí, jak bude postupovat, oznámí v úterý odpoledne na tiskové konferenci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám