Hlavní obsah

Zeman uhradil dluhy za kampaň, zbytek peněz dostane Klokánek

– Praha
Novinky, val

Prezident Miloš Zeman v minulých dnech vyrovnal účty za prezidentskou kampaň. Zbylé peníze pošle projektu Fondu ohrožených dětí Klokánek. V České televizi o tom informoval prezidentův kancléř Vratislav Mynář. „Veškeré závazky byly uhrazeny,“ potvrdil.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Zleva Vratislav Mynář, Miloš Zeman a současný šéf zemanovců Zdeněk Štengl.

Článek

Na transparentním účtu Miloše Zemana zbylo necelých 35 tisíc korun. Prezident je chce věnovat na účet Klokánku. „Dnes za volební výbor podepíšu darovací smlouvu pro Klokánek,“ upřesnil v pátek Mynář.

Na Zemanův účet byla ve čtvrtek připsána částka 1,1 miliónu korun od Strany práv občanů - zemanovců (SPOZ). Poté z účtu odešlo zhruba 1,08 miliónu Kč na reklamní panely, grafické práce a tisk.

Prezidentští kandidáti měli čas do konce března, aby odevzdali Senátu ke kontrole své účetnictví za prezidentské kampaně. Miloš Zeman a Jan Fischer odevzdali účetnictví i s dluhy s tím, že zbylé pohledávky postupně vyrovnají.

Zemanova kampaň byla pravděpodobně nejnákladnější. Mynář v březnu uvedl, že se vyšplhá zhruba na 37 miliónů korun. Tehdy také řekl, že zbylé náklady ve výši kolem tří miliónů korun uhradí prezident ve velmi krátké lhůtě. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám