Hlavní obsah

Není to špatný člověk, ale měl smůlu na okolí, říkají o Nečasovi v Rožnově

Právo, Aleš Fuksa

Na dva tábory se v Rožnově pod Radhoštěm, kde dříve žil odstupující premiér Petr Nečas, dělí obyvatelé z okolí jeho bytu v ulici Kulturní.

Foto: Milan Malíček, Právo

Petr Nečas na archivním snímku z roku 1990

Článek

„On se snaží, ale nevychází mu to. V jádru to špatný člověk není, chyby dělá každý. Měl ale smůlu na špatné lidi ve své blízkosti. Jsem přesvědčená o tom, že do politiky šel s dobrými úmysly. Ale na všechno prostě nestačil. Takový konec si nezaslouží,“ domnívá se Anastázie Čáňová.

„Byl zbytečně naivní. Navalilo se to na něj. Připadá mi ale, že byl jen taková nastrčená figurka. Víc po mně nechtějte,“ podotkl muž žijící jen přes cestu ve druhém paneláku. Své jméno však uvést nechtěl, stejně jako zhruba čtyřicetiletý muž, který vyšel ze vchodu, kde je i byt Nečasovy rodiny. „Nerozumím tomu. Vždycky jsem ho bral jako férového chlapa. Je to můj kamarád,“ sdělil.

„Fandím policii, ať jde do takových lidí. Pana Nečase moc nemusím, ani přesně nevím, ve kterém vchodě bydlí nebo bydlel, nevídala jsem ho tady. Odtud si jej už ani nepamatuji. U nás na Valašsku se mohl chovat dobře, ale jak odešel do Prahy… Velká politika lidi změní,“ takového názoru je asi čtyřicetiletá žena, která sice nejprve prozradila své jméno, ale následně chtěla raději zůstat v anonymitě.

Podobně smýšlí i Radek Mičola, který kolem Nečasova vchodu procházel se dvěma malými dětmi: „Mohl to být dobrý chlap. Ale když to všechno vidím, je mi ukradené, co se tam nahoře děje.“

„Přestal se chovat jako Valach“

Dalšímu muži žijícímu jen několik domů od Nečasova bytu vadí, že se odstupující premiér přestal chovat jako Valach.

„Nechová se jako Rožnovják. Měl říct na rovinu, jak to je. Ne měnit své postoje. Je vidět, jak se člověk dokáže v politice zkazit,“ konstatoval Jiří Pavlica, který na parkovišti opravoval své auto.

Zároveň připomněl i odposlechy Nečasovy ženy. „Je škoda, že do těchto kauz montují i jeho manželku, dělají z ní kdovíco.“

Reklama

Výběr článků

Načítám