Hlavní obsah

Premiér Nečas oznámil, že se rozvádí

Aktualizováno

Premiér a předseda ODS Petr Nečas v úterý oznámil, že se rozvádí. V prohlášení pro média uvedl, že podal návrh na rozvod, k němuž se připojila i jeho choť Radka.

Foto: Petr Horník, Právo

Petr Nečas s manželkou Radkou na archivním snímku

Článek

Nečas již v lednu uvedl, že s manželkou nežije ve společné domácnosti. Tehdy dodal, že nemají představu, jak budou situaci řešit.

"Nicméně naším primárním zájmem zůstává zachování vzájemného respektu a vztahu k našim dětem," uvedl tehdy premiér, který má s manželkou čtyři děti.

"Naše majetkové poměry jsou veřejnosti dostatečně známy. Podle dohody by měly být upraveny tak, aby především zajistily dostatečné zázemí pro další život obou dětí v péči matky," uvedl k rozvodu Nečas.

Děti zůstanou v péči matky

Dodal, že dvě nezletilé dcery Tereza a Marie zůstanou v péči matky, přičemž Nečas se bude i nadále podílet na jejich výchově. Synové Ondřej a Tomáš už jsou plnoletí.

Rodina se v souvislosti s Nečasovou kariérou nijak neprezentovala, nepomáhala mu ani v předvolební kampani.

Spekulace o premiérově soukromí se objevily v souvislosti s neúčastí na tradičním novoročním obědě s prezidentem Václavem Klausem. Nečas se tehdy omluvil, ale podrobněji důvody nekomentoval. Této akce se tradičně účastní i manželky.

Reklama

Související témata:

Související články

Nečas se rozešel s manželkou

Premiér Petr Nečas ve čtvrtek v tiskovém prohlášení rozeslaném Úřadem vlády oznámil, že již nějaký čas nežije s manželkou Radkou. Manželé ve společném komuniké...

Výběr článků

Načítám