Hlavní obsah

Prezident Zeman se dostal z virózy a přijal ministra zdravotnictví

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Prezident Miloš Zeman se po přestálé viróze vrátil do úřadu. Podle mluvčí Hany Burianové bude v následujících dnech pracovat především v kanceláři na Pražském hradě a věnovat se rekonvalescenci. V pondělí přijal ministra zdravotnictví Leoše Hegera (TOP 09).

Foto: Petr Horník, Právo

Prezident Miloš Zeman

Článek

"Snažíme se, aby se nejednalo o žádný náročný program. Aby se, dalo by se říci, uzdravil v prostředí své kanceláře, protože nemůže, bohužel, zůstat doma," řekla v pondělí bez dalších podrobností Burianová.

Prezident v pondělí pokračoval ve schůzkách se členy vlády. Ve své kanceláři na Hradě jednal podle Burianové s ministrem zdravotnictví Leošem Hegerem (TOP 09). Šlo o jejich první schůzku. „Pan ministr informoval o aktuální situaci ve zdravotnictví,“ doplnila mluvčí.

V úterý by měl Zeman na Pražském hradě přivítat předsedu Spolkové rady Rakouské republiky Edgara Mayera.

Má naplánované "zajímavé" schůzky

Zeman ve čtvrtek působil unaveně a nejistě při odemykání komory s korunovačními klenoty před jejich vystavením ve Vladislavském sále Hradu. Mluvčí poté oznámila, že hlava státu má rýmu a teplotu.

Nachlazení Zeman léčil o víkendu. Na tento týden má podle Burianové naplánovány "zajímavé schůzky" ve své kanceláři. Přijmout by měl například "alespoň jednoho ministra", řekla mluvčí.

Zeman nebyl u klenotů ve formě. Viróza, řekl HradVideo: Česká televize ČT24

Po zveřejnění fotografií a záběrů z vyjmutí klenotů se začalo na sociálních sítích a na internetu spekulovat, zda hlava státu nebyla pod vlivem alkoholu.

Reklama

Související články

Zemanův zdravotní stav se zlepšuje

Zdravotní stav prezidenta Miloše Zemana, kterého podle slov mluvčí Hradu Hany Burianové postihla viróza, se zlepšuje. V neděli večer by se měl zúčastnit...

Výběr článků

Načítám