Hlavní obsah

Jižní spojku na víkend uzavřou kvůli demolici mostu, čekají se problémy

Praha

Pražští dopravní policisté se chystají na víkendovou uzavírku Jižní spojky. V terénu bude hlídkovat více než desítka policistů, v pohotovosti bude dopravní dispečink a přeprogramována je světelná signalizace na objízdné trase. Řekl to šéf pražských dopravních policistů Pavel Švrčula.

Foto: Petr Janiš, Právo

Kolony na Jižní spojce v Praze. Ilustrační foto

Článek

Jižní spojka bude uzavřena od pátku 3. května 20:00 do neděle 5. května do 15:00. Na dopravu bude dohlížet přímo v terénu 12 policistů.

"Situaci budeme průběžně vyhodnocovat a případně dopravní opatření přizpůsobíme konkrétním potřebám. Počítáme s problémy, ale dopravní kolaps neočekáváme," řekl Švrčula.

"Uzavírkou se zabýváme a řešíme ji společně s magistrátem. Objízdná trasa už je dána a upravena je i světelná signalizace tak, aby byla zajištěna preference objížďky," řekl Švrčula.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

Objízdná trasa vede ve směru z Prahy 5 na Prahu 10 přes rampu na ulici 5. května, Ryšavého, Türkovu, Senohrabskou a Spořilovskou. Ve směru z Prahy 10 na Prahu 5 přes rampu na ulici 5. května, Vyskočilovu, Michelskou a Jižní spojku. Pro cestu do Braníku mohou řidiči využít i sjezd na ulici Na Strži s možností využít dále ulic Budějovická nebo Olbrachtova.

Jižní spojka bude uzavřena kvůli demolici mostu v ulici Ke Garážím, který by měl být v budoucnu nahrazen novým mostem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám