Hlavní obsah

Na demonstraci za propuštění Ratha přišel jen řečník

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Občanské sdružení Help-Roma svolalo na sobotní odpoledne protest za propuštění poslance a bývalého středočeského hejtmana Davida Ratha z vazby. Kromě čtyř novinářů nikdo další na akci nepřišel a řečník tak čtvrthodinu mluvil k náhodným kolemjdoucím a turistům.

Demonstrace za nevinu Davida Ratha Video: Novinky

 
Článek

Předseda sdružení Help-Roma Andrej Lučka několikrát zopakoval, že „doktor David Rath je absolutně nevinný“ a že obvinění bylo „vykonstruovanou politickou akcí“. Faktické argumenty, které by dokazovaly nevinu účastníka největší korupční aféry loňského roku, však během bezmála čtvrthodinového řečnění do megafonu chyběly.

Lučka se podivil nad délkou vazebního stíhání i čtrnáctimiliónovou kaucí, kterou původně požadoval okresní soud loni v srpnu.

Kromě televizních štábů protestu přihlížela trojice policistů, někteří kolemjdoucí si řečnícího Andreje Lučku fotili. Protest proběhl bez jediného konfliktu.

Soud v polovině března rozhodl, že Rath může být propuštěn na dvoumiliónovou kauci. Proti tomuto rozhodnutí si však podal stížnost státní zástupce, Rath proto ve vazbě i nadále zůstává. Státní zástupce nesouhlasí ani se samotnou kaucí, která je podle něj příliš nízká. Rath je ve vazbě od loňského května.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám