Hlavní obsah

Zemanovo první veto: Napraví chybu Sněmovny, která měla pomoci solárníkům

Novinky, val, jas, jov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Prezident Miloš Zeman bude vetovat novelu zákona o odpadech, která kvůli chybě obsahuje úlevu pro provozovatele solárních elektráren. Do textu novely se nedopatřením dostala kritizovaná úprava, která o šest měsíců prodlužuje lhůtu, v níž musí provozovatelé solárních elektráren uzavřít smlouvu o financování likvidace elektroodpadu ze solárních panelů.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Miloš Zeman

Článek

"Prezident republiky bude vetovat novelu o odpadech," potvrdila ve středu Novinkám Zemanova mluvčí Hana Burianová.

Poslanci byli s chybou seznámeni na úterním jednání a předsedkyně komory Miroslava Němcová (ODS) avizovala, že ve středu bude známo řešení zapeklité situace.

Možnost prezidentova veta a následné opětovné přijetí zákona ve správné podobě naznačoval již v úterý předseda Senátu Milan Štech (ČSSD).

Sněmovna pošle normu Senátu znovu

Miroslava Němcová po středečním jednání sněmovního organizačního výboru oznámila ČTK, že Sněmovna odešle do Senátu správnou podobu novely. "Organizační výbor se shodl na tom, že ta první varianta, tedy, to, že zašleme znovu platné znění do Senátu se zdvořilou žádostí, aby Senát znovu toto platné znění projednal, je ten správný postup," uvedla Němcová.

Chyba podle všeho vznikla u sněmovní legislativy, která odeslala do horní komory návrh ve znění, který neodpovídal schválené podobě.  [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám