Hlavní obsah

Zima se ještě připomene, příští týden bude sněžit a mrznout

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slunečné a jarní počasí posledních dní se s koncem týdne začne měnit a v dalších dnech se vrátí zima ve své klasické podobě s nízkými teplotami i sněžením. Zatímco v sobotu budou odpolední teploty stoupat nad 10 stupňů Celsia, od pondělí do čtvrtka by měly setrvávat po celý den pod bodem mrazu, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto

Článek

Ve čtvrtek bude zataženo, na východě republiky s přeháňkami. V Čechách se může objevit mrholení a odpolední teploty se dostanou na osm až 12 stupňů Celsia, na jižní Moravě mohou být i o dva stupně vyšší.

Oblačné počasí bude pokračovat i v pátek, srážky se místy budou objevovat především v severních oblastech a teploty setrvají v intervalu mezi osmi a 12 stupni.

Zataženo s deštěm bude rovněž v sobotu. "Na severu půjde o srážky smíšené a na horách o sněžení," dodala Honsová. Ranní minima poklesnou na pět až jeden stupeň Celsia, denní teploty budou kolísat mezi sedmi a 11 stupni. "Na severu území bude pouze kolem pěti stupňů," upřesnila Honsová.

Výrazně se ochladí v neděli

Stejný charakter si počasí zachová i v neděli. Na severu republiky budou pokračovat smíšené srážky sněhu s deštěm a v polohách nad 600 metrů se bude jednat čistě o sněžení. Patrný bude pokles teplot, které se ráno dostanou na čtyři stupně až nulu, na severu na minus dva stupně. Odpoledne by se měly teploty pohybovat mezi čtyřmi až osmi stupni, na severu do dvou. Na silnicích se bude tvořit náledí.

Příští týden pod nulou

Příští týden se projeví vliv severovýchodního proudění, které nad naše území přinese arktický vzduch od severovýchodu. Od pondělí do čtvrtka by měly denní teploty kolísat  v rozmezí minus pěti a minus jednoho stupně. Velmi chladná by měla být rána, kdy bude rtuť teploměru klesat k hodnotám mezi minus šesti a -10 stupni, ojediněle až na -15. Převládat by měla velká oblačnost s občasným sněžením.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám