Hlavní obsah

Místopředsedkyni LIDEM vykradli neznámí pachatelé dům

Právo, ada, nig

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do olomouckého domu místopředsedkyně strany LIDEM, poslankyně Dagmar Navrátilové, se v pondělí v pravé poledne vloupali dosud neznámí zloději, kteří jí z domu odcizili soukromý notebook a cennosti.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Poslankyně Dagmar Navrátilová (LIDEM)

Článek

„Je to bohužel pravda,“ potvrdila Právu Navrátilová s tím, že si nemyslí, že vloupání nějak souvisí s jejím angažmá v politice. Případem se zabývá tamní policie.

„Myslím, že i to může být výsledek úžasné amnestie, kterou pan prezident počátkem roku vyhlásil,“ řekla Právu Navrátilová, jejíž strana od počátku prezidentskou amnestii kritizovala.

Podle poslankyně k takovému závěru mohou vést i informace, které získala od policie. Z nich vyplývá, že po novém roce v Olomouci vzrostla drobná kriminalita. „Není přece normální, aby se v pravé poledne vykrádaly domy,“ poznamenala Navrátilová.

Navrátilová přitom není jedinou političkou, která se stala obětí trestné činnosti. Podobné zkušenosti má i řada dalších poslanců a senátorů. Nejčastěji zloději zaútočili na poslanecké kanceláře a také auta zákonodárců.

Politici terčem zlodějů

Zkušenost se zlodějem má např. poslanec David Šeich (ODS) či Zdeněk Škromach (ČSSD).

Před lety si zloději posvítili v Břeclavi na kancelář Miroslava Grebeníčka (KSČM).

Své o krádeži ve své kanceláři ví také místopředseda Senátu Přemysl Sobotka (ODS) nebo poslanec Jan Bauer (ODS).

Do chalupy se před více než čtyřmi roky vloupali zloději také poslanci Milanu Urbanovi (ČSSD), krádež notebooku z poslanecké kanceláře řešil také bývalý poslanec Petr Wolf, po kterém nyní policie pátrá.

Reklama

Výběr článků

Načítám