Hlavní obsah

Policie prověřuje advokátní praxi poslance Polčáka

Pražská policie prověřuje aktivity spojené s advokátní praxí poslance a šéfa sněmovního ústavně-právního výboru Stanislava Polčáka (TOP 09/STAN). Důvodem je podezření z porušení povinnosti při správě cizího majetku. Uvedl to server Aktuálně.cz. Mluvčí policie Tomáš Hulan řekl, že policie v případu zatím nikoho neobvinila.

Foto: Poslanecká sněmovna ČR, Novinky

Stanislav Polčák

Článek

Podle mluvčího je zatím předběžné dávat prověřování do spojitosti s konkrétním člověkem. Případ předali pražské policii loni v prosinci protikorupční kriminalisté s tím, že nespadá do jejich kompetence. "Prošetřujeme případ jako takový, probíhají výslechy," řekl Hulan.

Server informoval, že se policie zajímá o pohyby peněz v souvislosti s advokátní praxí Polčáka, firmou BJP Klánovice a dalšími firmami. Poslanec údajně v minulosti zastupoval řadu klientů, kterým se staral o finance.

Polčák pochybnosti ohledně svých aktivit odmítá. Serveru řekl, že peníze klientů měl zhodnocovat, což se mu podle jeho slov dařilo. Finanční operace nebyly podle jeho názoru problematické.

"Pro mě je podstatné, že jsem policií kontaktován nebyl, nepředvolali si mě samozřejmě ani k výslechu a rovněž žádný z mých klientů, kterým spravuji majetek a které zastupuji, si na mně nikdy nestěžoval," řekl Polčák České televizi. "Je to prostě fáze prověřování, já věřím tomu, že se to může vysvětlit," dodal. S firmou BJP Klánovice už v obchodním vztahu není.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám