Hlavní obsah

Pravice zneužila Dienstbierovu důvěřivost, soudí Škromach

Novinky, Jiří Ovčáček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Místopředseda ČSSD Jiří Dienstbier odmítá v druhém kole přímé volby podpořit Miloše Zemana, což doporučila jeho strana. Jeho postoj vyvolal debaty i na Facebooku. Místopředseda sociální demokracie Zdeněk Škromach, který naopak Zemana podporuje, si na sociální síti postoj svého kolegy vysvětluje tím, že byl zneužit.

Foto: Petr Horník, Právo

Jiří Dienstbier (ČSSD)

Článek

„Pravicové kruhy jen zneužily důvěřivost Jirky Dienstbiera,“ napsal Škormach v debatě na svém facebookovém profilu. „Je s podivem, že se Jirka Dienstbier začíná řadit mezi zástup pravicových podporovatelů knížete jako je ODS či Konzervativní strana,“ uvedl.

Škromach se přitom domnívá, že je Dienstbierovou věcí, jak prezentuje svůj osobní názor. „Paradoxní je, jak se ještě před pár dny domáhal dodržování doporučení ČSSD vedoucími představiteli,“ neodpustil si ale rýpanec.

Foto: Milan Malíček, Právo

Zdeněk Škromach (ČSSD)

Dienstbierův postoj řeší na Facebooku i komunistická poslankyně Kateřina Konečná. V úterý večer rozpoutala debatu svým příspěvkem: „Může mi někdo říct, co ten Dienstbier chce???? Co to předvádí???  Neumí překročit svůj stín...“ Do následné diskuse se zapojil například i sociálně demokratický poslanec Jaroslav Foldyna, který též horuje za Zemana.

Dienstbier veřejně deklaroval, že ve druhém kole Zemanovi hlas nedá. A to navzdory názoru své strany.

Místopředseda ČSSD míní, že Zeman na Hradě by poškozoval sociální demokracii, kritizuje také spolupracovníky tohoto prezidentského kandidáta a jejich vazby, které označuje za mafiánské.

Reklama

Výběr článků

Načítám