Hlavní obsah

Jakl v "novoročním projevu" oznámil vystoupení Česka z EU

Prezidentský kandidát Ladislav Jakl zveřejnil na internetu "novoroční projev", ve kterém oznamuje vystoupení České republiky z Evropské unie. Členství v EU podle něj přináší zemi "více škody než užitku". Jakl, tajemník současného prezidenta Václava Klause, je kandidátem Strany svobodných občanů.

Projev Ladislava Jakla

 
Článek

"Dnes dopoledne jsem poslal jménem České republiky dopis předsedovi Evropské rady, že Česká republika dnešním dnem vystupuje z Evropské unie a stává se opět nezávislým, svobodným státem," říká Jakl na videu. "Čas bruselského diktátu skončil," dodává Jakl v závěru projevu.

Uchazeč o křeslo hlavy státu v úvodu videa parafrázuje první polistopadový novoroční projev prezidenta Václava Havla. "Ne, Evropská unie nevzkvétá. Evropská unie není prostorem spolupráce a harmonie, ale prostorem rostoucího společenského napětí mezi sociálními vrstvami i národy," říká Jakl v úvodu svého projevu.

Strana svobodných občanů je známá rezervovaným postojem k EU. Strana na neděli organizuje do Prahy demonstraci za svobodu České republiky. "Opět si připomeneme den osamostatnění státu od Rakouska-Uherska a vyhlášení svrchovaného Česko-Slovenska v roce 1918 a vyslovíme se pro osamostatnění České republiky od Evropské unie," sdělila mediální zástupkyně Svobodných Tereza Melišová.

Jakl dosud neoznámil dosažení 50 000 podpisů potřebných k reálné účasti v prezidentské přímé volbě. Prezident Klaus už svého tajemníka podpisem podpořil.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám