Hlavní obsah

Signatářka Charty 77 Procházková vyzývá k podpoře komunisty Dolejše

• Aktualizováno

Spisovatelka Lenka Procházková, která v osmé pražské části kandidovala za VV do Senátu, se ve druhém kole rozhodla podpořit komunistického poslance Jiřího Dolejše. Signatářka Charty 77, jejímž ústředním tématem je boj proti schválení církevních restitucí, se rozhodla doporučit občanům volbu komunistického poslance právě kvůli odmítavému postoji KSČM vůči vládou prosazovanému majetkovému narovnání s církvemi.

Článek

Procházková voliče vyzývá, aby svého kandidáta do Senátu vybrali nikoli podle toho, odkud přichází, ale podle toho, kam míří.

"Senátní volby jsou o lidech, ne o stranách. Přečtěte si důkladně programy obou kandidátů a podívejte se, jak v parlamentu dosud hlasovali. Jestli hlasovali ve vašem zájmu, nebo za zájmy někoho jiného," uvádí Procházková, jejíhož otce se komunisté pokusili v době normalizace dehonestovat a uštvat. Jan Procházka zemřel v roce 1971.

Dolejš podle Procházkové svými názory a postoji deklaruje zdravý rozum. "Oceňuji, jak ve Sněmovně vystupoval proti podvodu zvaném církevní restituce, zatímco Daniela Filipiová tuto zlodějnu kryje svou podporou. Přeji si, aby rozum zvítězil nad pokrytectvím. Je však na vás, jestli dáte svůj hlas českým občanům, nebo modrým kmotrům," uvádí na svém blogu Procházková, která sama v prvním kole senátních voleb neuspěla.

Ve druhém kole senátních voleb za Prahu 8 se utkají Jiří Dolejš za KSČM a občanská demokratka Daniela Filipiová. Nynější poslanec Dolejš získal v prvním kole 22,05 procenta hlasů, někdejší ministryně zdravotnictví a současná senátorka Filipiová, která před šesti lety uspěla v jiném pražském obvodu, obdržela 21,71 procenta hlasů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám