Hlavní obsah

Na Dalíka čekal v jeho domě Topolánek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Obvodní soud pro Prahu 4 pustil ve středu lobbistu Marka Dalíka na svobodu. Ten odjel do svého bytu ve vile v Praze 6, kde na něj čekal jeho přítel a bývalý premiér Mirek Topolánek.

BEZ KOMENTÁŘE: Mirek Topolánek odjíždí od domu Marka DalíkaVideo: Prima FTV

 
Článek

TV Prima zachytila, jak Topolánek z Dalíkova domu vychází a odjíždí. Podle České televize spolu oba muži asi hodinu mluvili.

Právě vláda Mirka Topolánka v roce 2009 definitivně odhlasovala koupi 107 transportérů Pandur od rakouské firmy Steyr.

Dalík si v této souvislosti měl říct o úplatek půl miliardy korun, jak tvrdí rakouský manažer Stephan Szücse. Firmě za to slíbil, že pomůže při sjednávání zakázky. Ve skutečnosti ale nemohl nic ovlivnit. Lobbista to odmítá.

Expremiér Topolánek odpoledne komentoval pro server aktuálně.cz Dalíkovo zadržení tak, že jeho důvodem je zastrašení rebelů v ODS.

Dalíkovi nechali pas

Státní zástupce chtěl Dalíka poslat do vazby, měl obavu z útěku a z ovlivňování svědků. Soudkyně ale Dalíka pustila na svobodu a ponechala mu pas, ač on sám podle FTV Prima nabízel, že ho odevzdá. Může tedy cestovat do zahraničí.

„Soud měl jiný názor. Já plně respektuji toto rozhodnutí soudu a dál běží vyšetřování. Samozřejmě záleží na chování pana obviněného. V případě, že bychom měli určité poznatky, že se chová tak, že by mohl mařit trestní stíhání, není vyloučeno, že bychom k tomu návrhu na základě nových skutečností přistoupili znovu,“ komentovala verdikt soudu vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová.

Reklama

Výběr článků

Načítám