Hlavní obsah

Homosexualita nezpůsobuje globální oteplování, píše se v kalendáři pro Klause

– Praha

Prezident Václav Klaus obdržel od ředitele festivalu Mezipatra Aleše Rumpla kalendář s fotografiemi a vzkazy lidí, kteří nesouhlasí s jeho kritickým postojem vůči sexuálním menšinám. Kalendář odpočítává zbývající dny Klause v prezidentském úřadu.

Foto: Milan Malíček, Právo

Prezident Václav Klaus

Článek

Akce s názvem „Řekni to Klausovi“ vznikla pod hlavičkou festivalu Mezipatra. Lidé měli za úkol zaslat fotografii, na které jsou zachyceni se vzkazem Klausovi, na sociální síť Facebook. Nejlepší z nich pak organizátoři v čele s Rumplem předali ve středu v podatelně prezidentské kanceláře.

Fotografie poslala asi stovka lidí. Objevily se na nich vzkazy jako: "Pane prezidente. Jsem žena a moje dítě bude mít dvě matky", "Jsem lesba, no a co", "Homosexualita nezpůsobuje globální oteplování" či "Žiju s buznama, řiť mám v pořádku".

Foto: Milan Malíček, Právo

Pochod Prague Pride

Akce vznikla jako reakce na Klausovu kritiku festivalu sexuálních menšin Prague Pride. Loni ve spojení s ním použil pojem "homosexualismus", proti kterému je podle něj třeba bojovat. Prezident byl i odpůrcem uzákonění registrovaného partnerství, které umožňuje svazky homosexuálních párů.

"Pan prezident a jeho spolupracovníci o nás často mluví. Posílají vzkazy našim rodinám, třeba o tom, že jsme devianti. Rozhodli jsme se tedy i my poslat vzkaz panu prezidentovi, co si zase myslíme my, jednotlivci, o kterých často hovoří a kteří nemají takový prostor v médiích jako on," vysvětlil cíl celé akce její autor Jiří Markvart.

Reklama

Výběr článků

Načítám