Hlavní obsah

Pražané si prohlédli tunel Blanka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Proud lidí směřoval v pátek od přeplněných tramvají k tunelu Blanka, který má odlehčit dopravě v centru Prahy. Do pět kilometrů dlouhé prohlídkové trasy lidé vstupovali rampou tunelů v ulici Svatovítská u Vítězného náměstí v Praze 6. Ražená část trasy končí v Troji a pokračuje přes budovaný Trojský most ke stanicím městské hromadné dopravy v Holešovicích.

Den otevřených dveří v tunelu BlankaVideo: Novinky

 
Článek

Podle Františka Poláka, mluvčího akciové společnosti Metrostav, která je zhotovitelem stavební části projektu, se akce zúčastnilo 21 tisíc lidí.

"Dnes jsem nejen já, ale všichni, kdo touto výjimečnou pražskou stavbou procházeli při loňském dni otevřených dveří, viděli obrovskou proměnu. Je za ní obrovský kus práce a dnes už si asi všichni umíme lépe představit, že za necelé dva roky tudy budou projíždět automobily. Chtěl bych poděkovat všem, kdo se na výstavbě podílejí, a popřát Pražanům, aby tunelový komplex ulehčil život na povrchu co nejdříve," řekl pražský primátor Bohuslav Svoboda.

Cestou měli návštěvníci možnost si prohlédnout strojovnu vzduchotechniky, nejmodernější tunelářské stroje a tu a tam nakouknout do sousedního tubusu.

Výstavba nejdelšího městského tunelového komplexu v Evropě se blíží do závěrečné fáze. Budoucí severozápadní součást městského okruhu bude měřit celkem 6382 metrů a povede od křižovatky Malovanka u severního portálu Strahovského tunelu ke křižovatce Troja. První auta by na ni měla vyjet v květnu roku 2014.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám