Hlavní obsah

Závěr září bude nebývale teplý

Novinky, jas

Závěr září přinese nadprůměrné teploty, které budou stoupat nad 25 stupňů Celsia. Po většinu týdne bude převládat polojasno, které občas doplní přeháňky. Teploty budou kulminovat v závěru pracovního týdne. Novinkám to sdělila Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Závěr září bude nebývale teplýVideo: Novinky

 
Článek

Za příjemnými teplotami bude stát teplé proudění od jihu. V úterý se zejména na Moravě a ve Slezsku setkáme s velkou oblačností a přeháňkami. Od jihozápadu se bude vyjasňovat a odpolední teploty se dostanou na 19 až 23 stupňů.

"Ve středu bude převládat polojasno až oblačno s občasnými přeháňkami," doplnila Honsová, podle níž by se odpolední maxima měla znovu vrátit k hodnotám mezi 21 až 25 stupni. Podobně teplý závěr září byl naposledy v roce 2006, připomněla Honsová, podle níž není vyloučeno, že by mohly být překonány i teplotní rekordy.

Podobný charakter si počasí uchová i ve čtvrtek, přičemž odpolední maxima by mohla být ještě vyšší a měla by se pohybovat mezi 22 a 26 stupni.

"Nejteplejším dnem týdne by měl být pátek, kdy by se odpolední maxima měla vyšplhat k 23 až 27 stupňům," očekává Honsová. I nadále by mělo převládat polojasno, které místy doprovodí přeháňky. Ranní teploty se budou po celý týden pohybovat nejčastěji mezi 13 až devíti stupni.

Teploty do 26 stupňů Celsia by měly na našem území panovat ještě v sobotu. V neděli by se mělo ochladit na zhruba 20 stupňů Celsia.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám