Hlavní obsah

Slunečné počasí vydrží až do příštího týdne

Novinky, val
Praha

Lidé v České republice se během příštích dnů mohou těšit na slunečné počasí s příjemnými teplotami mezi 20 až 25 stupni. Pouze rána jsou již chladnější, déšť ale dorazí jen výjimečně. Novinkám to řekla Dagmar Honsová z Meteopressu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Českou republiku ovlivňuje studený vzduch od severozápadu, který má na svědomí právě chladná jitra. Například ve čtvrtek naměřili na Jizerce 1 stupeň Celsia, na Šindelové 4 stupně. Nízké teploty lze očekávat minimálně do konce tohoto týdne, kdy naměříme v minimech 11 až 7 stupňů, v mrazových kotlinách a horských údolích to může být i pod 5 stupňů.

Naopak ale po většinu doby bude převládat slunečné počasí. Například ve čtvrtek bude maximálně polojasno, pouze odpoledne přechodně i oblačno s ojedinělými dešťovými přeháňkami. Čtvrtek bude zároveň nejteplejším dnem z tohoto týdne, v odpoledních maximech naměříme 20 až 24 stupňů, na jižní Moravě se teploty mohou přehoupnout i přes 25 stupňů.

Příští středu až 28 stupňů

Podobné to bude v pátek, kdy bude zpočátku polojasno, ale během odpoledne může obloha přejít místy v oblačnou. Jen ojediněle hrozí dešťové přeháňky. Teploty se budou pohybovat mezi 19 až 23 stupni.

Nejchladnějším z nadcházejících dní bude sobota, kdy má být v maximech 18 až 22 stupňů. Také tento den může počáteční polojasná obloha postupně přecházet v oblačnou a na některých místech mohou přijít přeháňky. Totéž čeká Českou republiku i o druhém víkendovém dni, kdy ale bude tepleji, a to 20 až 24 stupňů Celsia.

Převážně slunečné počasí by mělo vydržet minimálně do poloviny příštího pracovního týdne. V úterý by mohla být pokořena letní hranice 25 stupňů, ve středu by mohly podle Honsové teploty vyšplhat až na 28 stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám