Hlavní obsah

LIDEM mají nové logo z pestrobarevných postaviček

Právo, rsk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Strana LIDEM – liberální demokraté má od pátku své logo. Ze stovky návrhů komise vybrala pestrobarevný symbol postaviček od devatenáctiletého středoškoláka Jakuba Figury z moravského Vlčnova. Právu to sdělila vicepremiérka Karolína Peake.

Foto: Lidem

Logo strany Lidem

Článek

„Toto logo na nás působilo nejsympatičtějším dojmem, nechtěli jsme logo, které bude straně přisuzovat jednu konkrétní barvu. Chtěli jsme něco barevnějšího, něco, co odráží název LIDEM. A myslím, že to jsou tyto postavičky,“ řekla Právu Peake s tím, že nyní bude návrh graficky a profesionálně dopracován.

Podle vicepremiérky výběr loga, jehož se kromě členů LIDEM účastnila i spisovatelka Marie Formáčková a vysokoškolský pedagog zabývající se marketingovou komunikací Jaroslav Holoubek, trval téměř dvě hodiny.

„V naprosté většině jsme se na logu shodli. Zvažovali jsme nakonec ze 72 log, protože ostatní návrhy dorazily po uzávěrce. Do užšího výběru se dostalo pět log a zvítězilo toto od Jakuba Figury, který se chystá nastoupit na Vysokou školu ekonomie a managementu,“ dodala Peake.

Strana se nyní chystá vyplatit Figurovi desetitisícovou odměnu a na konci prázdnin uspořádat výstavu všech log.

Anketa

Líbí se vám logo strany LIDEM?
Ano
36,9 %
Ne
63,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 9921 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám