Hlavní obsah

John o spisu Parkanové: Teď už jsem si jistý, měli bychom ji vydat

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Předseda Věcí veřejných Radek John měl coby člen sněmovního mandátového a imunitního výboru možnost nahlédnout do policejního spisu kolem Vlasty Parkanové. Soudí, že situace je v tomto případě velmi vážná. Spis ho utvrdil v tom, že by Parkanová měla být vydána trestnímu stíhání.

Foto: Petr Horník, Právo

Radek John (VV)

Článek

John Novinkám potvrdil, že do spisu nahlédl, přiznal však, že prostudování tak obsáhlých materiálů, které v policejních šanonech zabraly dvě krabice od banánů, je otázkou řady dní.

Přestože John odmítl sdělit detaily kolem spisu (za vyzrazení informací hrozí členům výboru miliónová sankce), uvedl, že se jedná o širokou kauzu, která se může ještě rozšířit. „Tady končí legrace,“ zdůraznil.

„Je to mnohem vážnější situace,“ řekl po nahlédnutí do spisu. „Policie konečně zkoumá systém, jakým se tady kradlo několik let. Kdyby takhle pracovala už před 15 lety, zabránilo by se rozkradení desítek miliard z kapes daňových poplatníků.“

Po prohlédnutí spisu se staronový předseda Věcí veřejných ještě více utvrdil v tom, že by měla být Vlasta Parkanová vydána k trestnímu stíhání. „Teď jsem si jist, že zahájení stíhání umožní rozkrýt mnohem více, je třeba nepoužít imunitu,“ řekl Novinkám.

Členové výboru dostali spis k dispozici ve středu večer. Na jeho přečtení mají tři dny. Výbor by se pak měl znovu sejít příští týden, kdy by se jeho jednání kdy měla účastnit také Parkanová, která bude odpovídat na dotazy členů a může vysvětlit svůj postoj ke kauze.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám