Hlavní obsah

Kočí: Nahrávka vznikla po poradě VV - večírku s těžkým francouzským vínem

Právo, Radim Vaculík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Poslankyně Kristýna Kočí na dotaz Práva potvrdila, že ve čtvrtek zveřejněný zvukový záznam rozhovoru s Kamilem Jankovským pořídila ona sama a následně bez jakéhokoli zásahu společně s další nahrávkou předala detektivům z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ).

Foto: Petr Hloušek, Právo

Kristýna Kočí

Článek

„Své dvě nahrávky pořízené na svoji ochranu jsem neupravené předala ÚOOZ již na jaře 2011, když policie začala vyšetřovat poměry ve VV. K obsahu nahrávky jsem připravena vypovídat u soudu, pakliže budu znovu předvolána. Do té doby na rozdíl od Víta Bárty respektuji žádost soudu, abychom soud a jednotlivé důkazy nekomentovali,“ napsala Kočí v SMS.

Následně upřesnila, kdy záznam skutečně pořídila. „Jen bych chtěla podotknout, že tato nahrávka vznikla po koncepční poradě - „večírku“, na které se vypilo deset lahví těžkého francouzského vína a na které mimo jiné Vít Bárta tvrdil, že ovládá Putina a Obamu a prezidenta Klause vodí jako loutku,“ uvedla Právu hlavní svědkyně kauzy, který bude u soudu pokračovat od příští středy.

Samotná koncepční porada proběhla podle Kočí v bytě Víta Bárty v úterý 14. března 2011 večer. Nahrávka tedy vznikla o 15 dnů dříve, než Kočí dostala od Bárty obálku s půl miliónem korun.

Nová nahrávka Kristýny Kočí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám