Hlavní obsah

Meteorologové varují před ledovkou

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Meteorologové v úterý znovu varovali před nebezpečím ledovky. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) vydal pro noc na středu výstrahu pro východ Čech a sever Moravy a Slezska.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Článek

Výstražná informace platí pro Pardubický, Královéhradecký, Moravskoslezský a Olomoucký kraj od půlnoci do středeční osmé hodiny ranní.

"Na severovýchodě území se v noci a ráno místy vyskytne slabý déšť nebo sníh s deštěm i mrznoucím a může se tvořit ledovka," uvedli meteorologové, podle nichž bude počasí souviset s přechodem frontálního systému k východu.

Po zbytek týdne by mělo převládat oblačno až zataženo provázené občasným deštěm, ve vyšších polohách sněžením. Pouze výjimečně se obloha projasní.

Nejnižší noční teploty se do konce měsíce budou udržovat v rozmezí od tří do minus tří stupňů, v zasněžených oblastech se při vyjasnění mohou propadnout až k minus sedmi stupňům. Přes den vystoupají ke dvěma až osmi stupňům, přechodně i k 10 stupňům nad nulou. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám