Hlavní obsah

Zesnulého poslance Jalowiczora nahradí ve čtvrtek Břetislav Petr

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Místo poslance Petra Jalowiczora, který v úterý podlehl těžké nemoci, bude ve Sněmovně zasedat Břetislav Petr. Novinkám to potvrdil šéf poslaneckého klubu ČSSD Jeroným Tejc. Podle něj se nový poslanec zúčastní už čtvrtečního jednání Sněmovny, kde by měl také složit poslanecký slib.

Foto: Novinky.cz s použitím psp.cz

Břetislav Petr

Článek

„V podstatě už je poslancem,“ řekl Tejc s tím, že Petra čeká ještě složení poslaneckého slibu, k němuž by mělo dojít právě ve čtvrtek.

Pětasedmdesátiletý Břetislav Petr byl poslancem v letech 1998 - 2010. Během posledního funkčního období působil jako místopředseda hospodářského výboru a byl členem výboru pro evropské záležitosti.

Absolvoval Vysokou školu báňskou v Ostravě a více než 30 let pracoval v těžařské společnosti OKD. Je předsedou představenstva Havířovské teplárenské společnosti. V současnosti je zastupitelem města Havířov.

Poslanec Petr Jalowiczor zemřel v úterý poté, co podlehl dlouhodobé nemoci. Podle jeho kolegů trpěl nádorovým onemocněním. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám