Hlavní obsah

Babiš chce od března vydávat týdeník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nově založená divize AGFmédia (Agrofert Média), která patří do rodiny firem podnikatele Andreje Babiše, chce od března letošního roku začít vydávat regionální týdeník s názvem 5+2.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Šéf Agrofertu Andrej Babiš

Článek

Ten by měl postupně pokrýt celou republiku. Záměr vydávat týdeník potvrdil ředitel Agrofert Média Vladimír Junger. Týdeník bude mít 32 stran a první číslo vyjde 8. března.

Týdeník by se měl zabývat konkrétními událostmi v tom kterém regionu, včetně politických záležitostí.

"Týdeník bude mít tolik mutací, kolik je v Čechách okresů. Struktura bude podobná té, jakou mají například deníky vydavatelství Vltava-Labe-Press," řekl Junger.

Periodikum bude zdarma, lidé ho budou dostávat do schránek a k dispozici bude také ve stojanech na veřejných místech. Nebude ale ve všech regionech hned. Postupně se vydávání rozšíří během tohoto roku.

Sám Babiš, který nedávno ohlásil cíl vyhrát se svým hnutím Ano 2011 sněmovní volby v roce 2014, již dříve uvedl, že půjde o úplně nové médium. "K čemu mi to je? Život mě naučil, že média často i podstatné věci ignorují a nedají mi dostatečný prostor, když se chci bránit. Ale mému médiu nechám i ta témata, o která mi jde, zpracovávat zcela svobodně," řekl Babiš slovenskému týdeníku Trend.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám