Hlavní obsah

Místopředsedovi pardubické ČSSD hrozí odvolání, policie šetří žádost o úplatek

Pardubice

Předseda krajské ČSSD Pardubického kraje Miroslav Váňa navrhne na čtvrtečním mimořádném zasedání krajského výkonného výboru strany, aby místopředseda Miroslav Petržílek podal žádost o uvolnění z funkce. TV Prima ve středu uvedla, že si Petržílek řekl stavebnímu konsorciu Enteria o úplatek v řádu miliónů, v jednom případě dokonce desítek miliónů korun.

Článek

Váňa zdůvodnil svůj návrh špatným zdravotním stavem Petržílka, informoval mluvčí krajské ČSSD Miloslav Kučera.

„Zároveň by měl požádat v souladu se stanovami ČSSD o přerušení svého členství ve straně do doby, než orgány činné v trestním řízení prověří trestní oznámení, projednají a vynesou odpovídající verdikt,“ uvedl Kučera.

Podle TV Prima prý chtěl Petržílek úplatky za to, že zařídí, aby vrcholní představitelé Pardubického kraje potvrdili a nechali proplatit faktury za navýšení víceprací na několika stavbách, které firma v současnosti pro kraj provádí nebo by měla provádět. Mimo jiné mělo jít například o stavbu nového terminálu na pardubickém letišti. Generální ředitel holdingu Enteria Libor Joska na Petržílka podal trestní oznámení, ten obvinění popírá.

Televize rovněž uvedla, že si podnikatelé opatřili zvukové i obrazové záznamy ze schůzek. Po dohodě s policií však nechtějí nic potvrzovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám