Hlavní obsah

Šéf teplické ČSSD Benda v pondělí vystoupí ze strany

Právo, jov

Petr Benda, přítel budoucího šéfa strany Národní socialisté - levice 21. století Jiřího Paroubka, v pátek na jednání okresního výkonného výboru soc. dem. v Teplicích oznámil, že v pondělí vystupuje ze strany. Benda zamíří personálně posílit Paroubkův nový politický projekt.

Článek

Benda minulý pátek na tiskové konferenci ve Sněmovně oznámil, že odchod z ČSSD je otázkou tohoto týdne. Nakonec k tomu ale dojde až v pondělí. „Oznámil, že v pondělí vystupuje z ČSSD. Jeho věrní ale v naší organizaci zůstávají a budou ji stále řídit,“ sdělil v pátek Právu teplický soc. dem. a exposlanec Vlastimil Aubrecht, který se jednání zúčastnil.

V soc. dem. vyvolalo rozruch, že ačkoliv Benda avizoval odchod z partaje, na pátek jako šéf teplické okresní stranické buňky svolal jednání. Panovaly obavy, že se ještě na poslední chvíli pokusí zasáhnout do vnitrostranického dění. Podle informací Práva dokonce tuto hrozbu probíralo v pátek ráno nejužší vedení ČSSD, politické grémium. K žádnému rozhodnutí ale nedospělo.

Z Bendových stoupenců už z ČSSD odešel Michal Kasal, který za soc. dem. kandidoval na post teplického primátora v loňských komunálních volbách. Kasal nyní působí v přípravném výboru Paroubkovy nové strany.

Reklama

Výběr článků

Načítám