Hlavní obsah

Klaus: Stávka byla trefou mimo, zasáhla obyčejné lidi, ne papaláše

Právo, Jiří Ovčáček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Prezident Václav Klaus zkritizoval čtvrteční stávku, kdy se zastavil provoz na železnicích i hromadná doprava v mnoha městech. Klaus v pátek uvedl, že stávka zasáhla obyčejné lidi a ne papaláše, jak avizovali odboráři.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Prezident Václav Klaus při slavnostním představení knihy Festschrift Václavu Klausovi uspořádaném k prezidentovým 70. narozeninám v Míčovně Pražského hradu.

Článek

„Jestli to všechno mířilo na jakési hypotetické papaláše, jak říkali někteří odborářští papaláši, tak já myslím, že ti tím zasaženi nebyli. Zasaženi byli obyčejní, prostí lidé, zejména ti, kteří nemají vlastní automobil, a ti se nikam nedostali," řekl Klaus při představení knihy, kterou mu spolupracovníci věnovali k 70. narozeninám.

„Ti papaláši, ti si během toho včerejšího dne dojeli kamkoliv. Takže ta trefa mířila někam úplně jinam,“ dodal Klaus, který doufá, že odboráři teď na určitou dobu na stávkování zapomenou.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Prezident Václav Klaus s hradním vicekancléřem Petrem Hájkem a kancléřem Jiřím Weiglem

„Děkuji vám všem, kteří jste přišli, a že se nám podařilo udělat z toho i takovou malou přednarozeninovou oslavu, kterou naštěstí nepřekazili odboráři,“ prohlásil Klaus na akci, která se konala v Míčovně Pražského hradu.

Prezidentovi zde byla u příležitosti životního jubilea věnována kniha „Václavu Klausovi“, do které přispělo 53 osobností z 15 zemí. Podle kancléře Jiřího Weigla není publikace retrospektivou o Klausovi, ale jde o knihu o klausovských tématech. „Je to kniha o názorovém světě Václava Klause,“ řekl Weigl.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Prezident Václav Klaus

Slavnostní akce v Míčovně se zúčastnili i někteří autoři, kteří přispěli do publikace. Dorazil premiér Petr Nečas (ODS), bývalý předseda vlády Miloš Zeman, guvernér České národní banky Miroslav Singer nebo třeba někdejší ředitel TV Nova Vladimír Železný. Mezi hosty byla i šéfka Suverenity Jana Bobošíková.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Prezident Václav Klaus

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám