Hlavní obsah

Silničáři se omluvili za agresivní štěrk, zničené pneumatiky zaplatí

Novinky, pit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Kladenští silničáři se omluvili za používání štěrku, který na Benešovsku prořezával pneumatiky a při odlétnutí dokonce rozbíjel okna aut. Novinky o tom informovaly ve čtvrtek.

Článek

„Omlouváme se tímto všem uživatelům komunikací třetí třídy v našem regionu. Vše bylo způsobeno kalamitou v posledních dnech, kdy jsme se snažili za každou cenu udržet silnice sjízdné,“ uvedl pro Novinky Zdeněk Psota, ředitel oblasti jih, ZKP Kladno.

Celý problém podle Psoty spočíval v dočasném použití silnější drtě místo standardně používané. Drť byla jednou tak silná, než se používá běžně.

Firma lidem, kterým štěrk poničil pneumatiky, škodu nahradí. Poškození se mohou obrátit na adresu: ZKP Kladno, středisko Tloskov, Tloskov 25.

Použilo se, co zrovna bylo po ruce

„Při cestě mezi Konopištěm a Netvořicemi byla silnice posypaná nevhodným materiálem, který mi prorazil na dvou místech jednu gumu, druhou na jednom místě. Jedna se dá ještě zalepit, druhá už je bohužel na zlikvidování,“ řekl Novinkám jeden z řidičů, pan Dvořák. [celá zpráva]

Podle místostarosty blízké obce Neveklov Jana Slabého se takových případů objevilo hned několik. „Já jsem měl svoje služební vozidlo píchlé taky. Jednal jsem i s tím, kdo má na starost údržbu silnic, a tyto věci jsem jim vytkl,“ uvedl Slabý.

Lom Bělice, odkud se drť dodávala, neměl momentálně standardní typ skladem. Proto se použila drť silnější, která je vyhláškou povolena, nicméně se užívá jen zřídka, dodal na vysvětlenou Psota.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám