Hlavní obsah

Udeřily první mrazy. Na Kvildě naměřili minus 6 stupňů

Novinky, Stanislav Dvořák

Se zářím dorazily do ČR mrazy. V sobotu byla nejnižší teplota ve dvou metrech nad zemí na Horské Kvildě, a to minus 5,5 stupňů Celsia, uvedl Český hydrometeorologický ústav. V neděli byl mráz ještě o něco větší, minus 6 stupňů.

Článek

Nedělní minimální teploty jsou podle ČHMÚ: Horská Kvilda -6,1 stupňů, Jizerka -3,2 stupňů a Plzeň-Bolevec -1,1 stupňů Celsia.

"V neděli byl k ránu mráz, ale menší, protože ho zmírnila oblačnost, a tak teploty dosáhly jen minus 3,5 stupňů," sdělil Rudolf Kovařík ze stanice Šindelová na Sokolovsku.

Také v následujících dnech lze předpokládat, že minimální teploty poklesnou pod bod mrazu, a to hlavně v horských údolích. Přízemní mrazíky budou stále častější. Mrazivo bylo už v pátek ráno. Například v Plzni naměřili pět centimetrů nad zemí (přízemní teplota) -2,3 stupňů Celsia.

Po víkendu se počasí příliš nezmění. V pondělí bude polojasno, postupně až oblačno, a nejvyšší teploty dosáhnou odpoledne 15 až 19 stupňů. Až v pátek by mohlo přijít velmi mírné oteplení, nejvyšší teploty by se vyšplhaly až na 21 stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám