Hlavní obsah

Řadoví poslanci se do zahraničí nepodívají, Sněmovna omezí výjezdy

Právo, Naďa Adamičková, Marie Königová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Do konce letošního roku budou cestovat do zahraničí jen vedoucí funkcionáři Sněmovny, členové sněmovních delegací v meziparlamentních organizacích a členové zahraničního výboru a výboru pro evropské záležitosti. Řadoví poslanci se za hranice za služební peníze nepodívají. Organizační výbor Sněmovny totiž ve čtvrtek na zbytek letošního roku vyčlenil pouze 7,2 miliónu korun.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Místopředseda ČSSD Lubomír Zaorálek

Článek

Jak řekl Právu místopředseda Sněmovny Lubomír Zaorálek (ČSSD), do konce roku se nebudou omezovat přijetí zahraničních návštěv, která jsou již do konce roku naplánována a která jsou hrazena také ze společných peněz na vycestování poslanců do zahraničí.

Cesty členů meziparlamentních delegací „spolykají“ z vyčleněné sumy podle Zaorálka 3,8 miliónu korun a přijetí další téměř milión. Na schválení tak do konce roku nebudou mít šanci žádné cesty mimo Evropu. Členové organizačního výboru také zvažují možnost, že by se nemuselo tím pádem všude létat, ale bylo by možné využít i jiný způsob dopravy, například mikrobus.

Výbor ve čtvrtek schválil cestu předsedkyně Sněmovny Miroslavy Němcové na Slovensko, potvrdil také výjezdy meziparlamentních delegací. Cílem těchto cest je převážně Brusel.

Reklama

Výběr článků

Načítám