Hlavní obsah

V Litoměřicích prý nabízeli drogy za vstup do ČSSD

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Litoměřice
Aktualizováno

Náboráři do sociální demokracie nabízeli zájemcům o členství drogy. Za každého nového člena měli lidé dostat gram marihuany. Oznámení prošetřuje litoměřická policie.

Foto: Jiří Ovčáček, Právo

Na schůzi ČSSD lákala i tato tabule před litoměřickou Kolibou

Článek

Plyne to ze záznamů rozhovorů, které má k dispozici server Aktuálně.cz. Na záznamu jeden hlas ujišťuje jiného člověka, že pokud jich přijde deset, dostane pak deset gramů drogy. Musí přijít a podepsat přihlášku.

Na podivné praktiky upozornili server samotní členové ČSSD, kteří předstírali, že chtějí do strany vstoupit. Na schůzce s "náborářem" se následně měli dozvědět, že za každého nového člena lze získat gram marihuany.

Mluvčí litoměřické policie Alena Romová v úterý potvrdila, že se kauzou zabývají. „Prověřujeme to. Oznámení bylo podáno 25. srpna,“ řekla Romová na dotaz Práva.

Předseda ústecké krajské ČSSD Petr Benda se pro Právo odmítl ke kauze vyjádřit. „Každopádně je dobře, že se případem zabývá policie,“ řekl pouze.

Sobotka: je to absurdní a nepodložené

Úřadující předseda soc. dem. Bohuslav Sobotka označil kauzu, kdy měli náboráři nabízet drogy za vstup do ČSSD, za absurdní a nepodloženou. Je podle něj na policii, aby případ vyšetřila.

„Mně ta věc připadá absurdní a neuvěřitelná. Myslím si, že pokud má někdo takovéto podezření, tak by se měl obrátit na Policii ČR. Ta by měla celou věc prošetřit. Myslím, že těžko lze komentovat něco, co podle mého názoru není dostatečně podloženo. Od toho je tady policie, aby celou věc vyšetřila,“ řekl v úterý Sobotka na dotaz Práva.

Upozornil v této souvislosti, že v okrese Litoměřice na základě rozhodnutí vedení strany probíhá přeregistrace členů ČSSD.

Litoměřická organizace strany podivnými nábory proslula. Lidem za účast na schůzích nabízeli náboráři například projížďky luxusními auty, rauty nebo sumu 300 korun. Stačilo přijít a účastnit se schůze. Za nábory stál podnikatel Tomáš Horáček. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám