Hlavní obsah

Víkend bude pošmourný a s přeháňkami, slunce se ukáže až v neděli

Novinky, jas

Výhled počasí na nadcházející víkend slibuje převážně polojasnou oblohu s ranními mlhami a teplotami do 20 stupňů Celsia. Mírné oteplení by mělo přijít se začátkem příštího týdne, kdy by se rtuť teploměru měla dostat až na 24 stupňů. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

V neděli může být až skoro jasno

Článek

Ve čtvrtek bude převážně oblačno s teplotami mezi 15 a 19 stupni. Od západu se v průběhu dne začnou objevovat přeháňky. Srážkové úhrny by však již neměly přesáhnou 10 milimetrů na horách a šest milimetrů na ostatním území.

Pátek bude převážně polojasno či oblačno. Místy se objeví déšť. Odpolední maxima zůstanou na 15 až 19 stupních.

Velmi podobný charakter si počasí udrží i v sobotu. Dešťové přeháňky se budou objevovat zejména v ranních hodinách.  Přes den bude znovu převážně oblačno či polojasno s teplotami znovu mezi 15 a 19 stupni. Ranní teploty budou po všechny dny v intervalu devíti a pěti stupňů.

Polojasno či skoro jasno by mohlo být v neděli. Ráno teploty poklesnou v důsledku vyjasnění pouze na sedm až tři stupně a budou se objevovat mlhy. Odpolední maxima se budou pohybovat kolem 20 stupňů.

Začátkem příštího týdne se oteplí. Předpovědní modely slibují na pondělí teploty mezi 18 a 22 stupni, v úterý dokonce mezi 20 a 24 stupni Celsia. "Podle všeho půjde o jedny z nejteplejších dnů, které nás v září čekají," uzavřela Honsová.

Není bez zajímavosti, že v Alpách v oblastech nad 1 500 metrů za posledních několik dnů napadlo již několik desítek centimetrů sněhu. Podobně jsou na tom i vrcholové části Vysokých Tater.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám