Hlavní obsah

Anarchie v oblékání na ministerstvu končí, Drobil zakázal trička i kraťasy

– Praha • Aktualizováno

Ministr životního prostředí Pavel Drobil svým pokynem podřízeným vyřešil dlouhodobý spor, jak má vypadat zaměstnanec resortu. Drobilovi podřízení už nemají chodit do práce například v tričku, kraťasech a sandálech, muži musí nosit košili s kravatou, ženy halenku a sukni „přiměřené délky“. Podle bývalého zaměstnance resortu se s problémem oblékání zabývalo několik ministrů, ale dosud se věc vždy odložila.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr životního prostředí Pavel Drobil (ODS) se svou náměstkyní Rut Bízkovou

Článek

O nových doporučeních, s nimiž nový ministr zahájil své funkční období, informoval server Aktuálně.cz.

"Jedná se o interní doporučení, směrnice teprve vyjde. Jsme státní instituce a tomu by mělo odpovídat i patřičné oblečení," sdělila Novinkám Chalupská.

V interním doporučení, které mají Novinky k dispozici, dává Drobil „pokyn s okamžitou účinností“, aby zaměstnanci nosili do úřadu uzavřenou společenskou obuv, dlouhé kalhoty, košili a kravatu. U žen je pak vyžadována minimálně společenská obuv, sukně přiměřené délky či kalhoty a halenka. „Nelze používat sandály, sportovní či domácí obuv, šortky, trička, oděv deklarující příslušnost k určitému hnutí či kultuře apod.,“ konstatuje dále zpráva.

Někteří zaměstnanci resortu nové nařízení nevítali s nadšením. "Najednou jsem zjistila, že nemám v čem jít do práce, protože halenku prostě nemám," sdělila Aktuálně jedna z úřednic.

Někdejší ředitel jednoho z ministerských odborů, jehož jméno server utajil, zase rád chodil v létě do práce v kraťasech, tričku a sandálech. „Ale jakmile jsem šel na jednání, převlékl jsem se do obleku, který mi visel ve skříni," doplnil úředník. Podle něj ostatní úředníci chodili běžně do práce v tričku s límečkem a džínách, výjimečně pak také v šortkách a obyčejném tričku.

Reklama

Výběr článků

Načítám