Hlavní obsah

Nového předsedu si sociální demokraté zvolí příští rok v březnu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Ústřední výkonný výbor ČSSD v sobotu potvrdil, že stranický sjezd, na němž bude zvoleno nové vedení sociální demokracie, se uskuteční příští rok 18. a 19. března v Brně. Do té doby povede stranu první místopředseda Bohuslav Sobotka.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Bohuslav Sobotka s kolegy z vedení ČSSD Lubomírem Zaorálkem (vpředu) a Michalem Haškem (vzadu)

Článek

"Na jednání výkonného výboru 6. listopadu rozhodneme, zda bude volba přímá, tedy bude volit každý člen, či zda bude volba zprostředkovaně pomocí delegátů," uvedl po jednání místopředseda ČSSD Roman Onderka.

Kdo přesně bude kandidovat na funkci předsedy strany není zřejmé. Doposud se přihlásil Sobotka a jihomoravský hejtman Michal Hašek.

Aby nebyla volba předsedy ovlivněna, byl vyhlášen stopstav pro nominaci delegátů sjezdu. Jejich počet se určí podle velikosti organizací k 31. březnu letošního roku.

Někteří členové navrhovali, aby se sjezd konal dříve. Podle Onderky pro předčasný sjezd hlasovalo asi 30 členů výboru ze zhruba 120.

Reklama

Výběr článků

Načítám