Hlavní obsah

Na Ruzyni o sebe škrtla dvě letadla

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Na pražském letišti Ruzyně se v pátek dopoledne při pojezdu po zemi střetla dvě letadla. Nehoda nebyla nikterak závažná. Poškození letounů není příliš viditelné, cestujícím se nic nestalo. Novinkám to potvrdila mluvčí letiště Michaela Lagronová.

Na Ruzyni o sebe škrtla dvě letadlaVideo: Novinky

 
Článek

Drobná kolize se stala v pátek dopoledne. Podle Lagronové o sebe zavadily letouny při manipulaci na zemi. Konkrétně šlo o Airbus A321 německé společnosti Lufthansa směřující do Frankfurtu a Boeing B737-800 turecké společnosti SunExpress. Jednalo se o charterový let do Antalye v Turecku.

Kdy a jak lidé odcestují zatím není jasné. Vše záleží na dohodě jednotlivých společností s klienty.

Drobnou nehodou se bude zabývat Úřad pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod. Navíc na místě již zasahují technici.

Boeing má poškozené výškové kormidlo a Airbus pak lehce poničené křídlo.

Naposledy došlo na Ruzyni ke srážce na letištní ploše vloni v prosinci, když do Airbusu A310 společnosti ČSA narazil rozmrazovací stroj. Při rozmrazování mechanicky poškodil jeden z krytů letounu. Spoj přepravující 197 lidí do Karibiku byl o jeden den zpožděn. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám