Hlavní obsah

Politici ODS odešli v Brně z koalice, v radě ale dál zůstávají

Právo, pko
Brno

V pátek okolo poledne museli zřejmě pořádně škytat jihomoravští funkcionáři ODS v čele s Jiřím Kadrnkou. Hejtman Michal Hašek (ČSSD) totiž na nich při brífinku po zasedání krajské rady nenechal nit suchou. Přestože krajská kolice soc. dem a ODS je již minulostí, funkcionáři ODS stále zůstávají na svých postech.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jihomoravský hejtman Michal Hašek

Článek

„Nikdo z nich nerezignoval, pobírají dál plat. Ono ale nelze být současně v opozici a sedět v krajské radě. Navíc koalici skončili v době, kdy byl v kraji vyhlášen stav nebezpečí. Já je ale koštětem vyhánět nebudu,“ tepal do svých politických oponentů Hašek. Krajská rada je přes neúčast pravicových politiků funkční, a tak podle hejtmana dál může plnit svou roli.

Haška nadzvedla za židle i tisková výzva, kterou mu adresoval předseda jihomoravské ODS Jiří Kadrnka, a ve které požaduje uvolnit prostředky na postřik proti komárům.

„Postřiky je nutné provést ještě před zasedáním krajského zastupitelstva,“ prohlásil poněkud dvojsmyslně Kadrnka.

„Měli jsme k dispozici 2 000 litrů a 400 kilo granulovaného přípravku proti komárům. Postřik už byl zahájen na 15 místech jižního cípu kraje, další místa už jsou vytipovaná. Letecký postřik se ale provádět nebude, zatím se dělají jen bariérové postřiky jako ochrana lidských sídel,“ dodal Hašek s tím, že kraj má dostatečné zásoby protikomářích přípravků.

Reklama

Výběr článků

Načítám