Hlavní obsah

Hladiny řek zvolna klesají, předpověď je optimistická

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Hladiny českých i moravských řek vesměs klesají. Nenaplnily se tak obavy, že by noční srážky mohly přinést další vzestupy hladin. Třetí stupně povodňové aktivity platily v pátek ráno na pěti místech.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Článek

Na třetím stupni povodňové aktivity se před sedmou hodinou nacházela Morava v Lanžhotě, ve Strážnici a v Moravičanech. Stejná situace byla také na Svratce v Židlochovicích a Chrudimce v Nemošicích.

Všechny toky však zdá se již kulminovaly, jejich hladiny totiž již několik hodin pozvolna klesají. V Beskydech přitom v noci spadlo na 30 milimetrů srážek. Hladiny toků však výrazněji nezvýšily.

Situace v Čechách je klidnější. Na několika tocích ve východních a jižních Čechách platí druhé stupně povodňové aktivity, ale i zde zde dochází k pozvolnému poklesu hladin. V západních Čechách doposud v Plzni stoupají Berounka a Radbůza, ale vodohospodáři nepředpokládají, že by došlo k překročení prvního stupně povodňové aktivity.

Optimistická je pro obyvatele zatopených oblastí alespoň předpověď na několik nejbližších dní. O víkendu a v první polovině příštího týdne by mělo být jasno s teplotami kolem 25 stupňů a beze srážek. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám