Hlavní obsah

Že budu poslancem, mě nenapadlo ani ve snu, říká nový zákonodárce

Právo, Jiří Bednář

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jan Pajer (ODS) se dostal na Náchodsku do Sněmovny z posledního místa kandidátky. Říká, že spíš než jeho popularita za to mohou webové iniciativy podporující výměnu politiků.

Foto: ODS, Novinky

Článek

Jaký jste měl pocit v okamžiku, když jste se dověděl, že jste se dostal do Sněmovny z posledního místa kandidátky?

Byl to šok, a přiznám se, že v první chvíli nebyl moc příjemný. Prostě šlo o věc, která pro mě byla absolutně neočekávaná. Že to dopadne takto, mě nenapadlo ani ve snu.

Jak jste slavili?

V podstatě nijak. Už v neděli byla v Praze schůze poslanců, odkud jsem se vrátil až večer.

Ve kterém sněmovním výboru chcete být?

O tom jsem zatím podrobněji nepřemýšlel, ale vzhledem k tomu, že se pohybuji v dopravě, tak bych u této oblasti chtěl zůstat i ve Sněmovně. Také jsem od mládí dobrovolným hasičem a zajímala by mne proto i téma bezpečnosti.

Jak dlouho jste členem ODS?

Vstoupil jsem tam roku 2003.

Domníváte se, že vás voliči dostali na přední místo kandidátky kvůli vaší popularitě, nebo jsou za tím spíše webové iniciativy, jako vyměňte.politiky. cz nebo defenestrace2010.cz?

Jednoznačně to druhé. I do mojí mailové schránky přišlo několik výzev. Přiznám, že jsem je nepřeposílal dál, protože jsem se cítil ve střetu zájmů. Musím ale říci, a to jsem vzděláním politolog, že jsem nevěřil, že kampaň těchto iniciativ může mít na voliče tak zásadní vliv.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám