Hlavní obsah

Paroubek popřel fámy, že zkolaboval

Právo, rsk
Praha

Jiří Paroubek po své rezignaci na post předsedy ČSSD zkolaboval a záchranka ho musela převézt do nemocnice. Tato fáma se v sobotu šířila mezi novináři a obdobná zpráva se objevila také v pondělí v mailech. Jakoukoli hospitalizaci však Právu popřel sám Paroubek.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Předseda ČSSD Jiří Paroubek

Článek

„Jsem dnes normálně v práci a mám pracovní schůzky,“ napsal Právu v SMS. Na dotaz, zda byl v posledních dnech hospitalizován, odpověděl záporně a nabídl možnost, že se nechá vyfotografovat. Fakt, že byl v pondělí v práci, potvrdili Právu také Paroubkovi spolupracovníci.

Fámu mezi novináře rozšířili fotografové, kteří sledovali mezi představiteli ODS v Malostranské besedě výsledky voleb. Ti volali svým kolegům v Lidovém domě, aby jim zkazky potvrdili.

Včerejší email navazoval na sobotní fámy. „V neděli 30. 5. 2010 byl v odpoledních hodinách přijat k hospitalizaci na neurologickém oddělení ÚVN-Praha pacient jménem Jiří Paroubek s pravostrannou mozkovou příhodou a poruchou řečí-afasií,“ zněla zpráva podepsaná jako „kolektiv lékařů ÚVN-Praha“.

Bulvární tisk v neděli dopoledne vyfotografoval Paroubka s manželkou, jak jeli z Paroubkovy chaty ve Vraném nad Vltavou na oběd do jedné z řeckých restaurací v Praze-Podolí.

Podle zdrojů blízkých předsedovi soc. dem. však na Paroubka jeho rezignace dolehla. „Pan předseda na tom není dobře,“ řekl Právu důvěryhodný zdroj.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám