Hlavní obsah

Růžička podpořil sportovní program ČSSD

Právo, rsk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Trenér českého hokejového týmu Vladimír Růžička ve středu při setkání s předsedou soc. dem. Jiřím Paroubkem podpořil sportovní program ČSSD. Podle něj jde o propracovaný program podpory sportu, jakoukoliv politickou spojitost společného setkání však odmítl.

Článek

„ČSSD má svůj sportovní program a ten mě hrozně zajímá. Politiku vůbec nesleduji, nerozumím jí a nejsem nikam politicky směrovaný. Dostal jsem nabídku přijít a neviděl jsem v tom problém. Mě ale hlavně zajímá hokej a sport,“ řekl Právu Růžička.

Starosti mu prý dělá stále menší obnos financí, který směřuje do sportu. „Zajímá mě, aby se peníze dávaly nejen do vrcholového sportu, ale i masového. Myslím si, že za poslední roky je to čím dál horší,“ doplnil trenér národního týmu. Na dotaz, zda bude volit ČSSD, však neodpověděl.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Vladimír Růžička, Jiří Paroubek a Petra Paroubková

Podle Paroubka se také jednalo o hokeji, nikoli o politice.

„Jsem rád, že se ostatní politické strany podařilo dotlačit k tomu, že se sport stal předmětem debaty. Je to pro masový sport a pro děti důležité. Ujistil jsem pana Růžičku, že to se sportem myslíme vážně,“ řekl Právu Paroubek.

Reklama

Výběr článků

Načítám