Hlavní obsah

Opilý brázdil smrtící peřeje Moravy na dětských duších

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako by toho neměli dost, vyjížděli v úterý večer profesionální i dobrovolní hasiči a policisté na Uherskohradišťsku zachraňovat muže, který plaval přes rozvodněnou řeku Moravu v Uherském Ostrohu.

Článek

„Řeka je ve 3. stupni povodňové aktivity, platí zde stav ohrožení, jde tady každému o život, varovala mluvčí krajské policie zlínského kraje Jana Bartíková.

„Po dojezdu jednotek bylo zjištěno, že opilý muž středního věku si vzal dva nafukovací dětské plovací kruhy a vydal se zdolat rozvodněný tok. Naprosto hazardní akce skončila dobře, když muž vyplaval před hasiči na druhém břehu,“ doplnil mluvčí hasičů Ivo Mitáček.

„Při útěku byl však hasiči zadržen a odvezen na místní policejní oddělení. V době, kdy tisíce hasičů řeší krizové situace během povodní a zachraňují tisíce lidí, je podobné počínání muže těžko okomentovatelné slušnými výrazy. V minulosti se hasiči setkali i s případy vodáků, kteří zkoušeli sjíždět rozvodněné řeky během povodní,“ dodal Mitáček.

Bartíková uvedla, že muž nadýchal přes dvě promile. Voda ve vylité řece má kolem 13 stupňů Celsia, venku je ještě větší zima.

„Možná jsou to jen velmi orientační čísla. Každopádně takto zaměstnávat záchranné složky v situaci vyhlášeného nebezpečí pro tisíce lidí v okolí je trestuhodný hazard,“ okomentoval mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Ivo Mitáček.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám